Balotelli stapt uit transfercarrousel en overzomert in Nice

Reacties

Mario Balotelli lijkt na jaren van transfers eindelijk rust te hebben gevonden in het zuidoosten van Frankrijk. Met het ondertekenen van een nieuw contract bij Olympique Nice heeft Super Mario een einde gemaakt aan de geruchten over een nieuw avontuur.

Balotelli stapt uit transfercarrousel en overzomert in Nice

De bij Internazionale doorgebroken Italiaan keerde in de winter van 2013 terug naar Milaan op zijn bij Manchester City ontspoorde loopbaan nieuw leven in te blazen. Het eerste huwelijk met AC Milan hield anderhalf jaar stand, waarna een rondgang volgde. Balotelli vertrok in de zomer van 2014 naar Liverpool, keerde een jaar later op huurbasis terug naar de Rossoneri, om vervolgens een jaar later The Reds transfervrij te verruilen voor Nice.

Juist bij de Ligue 1-club loste inmiddels 26-jarige Balotelli de voorbije seizoen eens wel de verwachtingen in. Met vijftien goals in de Franse competitie had de spits een groot aandeel in het succes van de ploeg van Lucien Favre, die als derde eindigde achter AS Monaco en Paris Saint-Germain. Die klassering betekent dat Balotelli nu met Nice de voorronde van de Champions League ingaat.

Uit de verklaring van Nice bij de contractverlenging spreekt grote dankbaarheid. 'Ondanks verschillende aanbiedingen heeft de Italiaanse international financiële offers gebracht om verder te gaan met het avontuur in Nice, zoals altijd zijn bedoeling was in de periode na het seizoen. Hij kiest voor het sportieve aspect en volgt zijn hart.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.