Balotelli is los in Turkije: 'Bij tien miljoen euro gaan we pas praten'

Reacties

Mario Balotelli is het scoren niet verleerd. De aanvaller bleef de laatste jaren nooit lang bij dezelfde club en kon zijn moyenne van OGC Nice niet evenaren. Bij Adana Demirspor loopt Balotelli dit seizoen echter bijna één op twee en heeft hij zich in de kijker gespeeld bij Galatasaray.

Balotelli is los in Turkije: 'Bij tien miljoen euro gaan we pas praten'
© Pro Shots
Adana Demirspor
Adana Demirspor
3 - 2
Ankaraspor
Ankaraspor

Adana Demirspor verraste in juli met de komst van Balotelli. De gewezen topspits, die de treble won met Internazionale en ook kampioen werd bij Manchester City, had jaren niet meer op het hoogste niveau gevoetbald, maar weinigen geloofden dat De Blauwe Bliksems in staat waren om Balotelli daadwerkelijk naar Adana te halen.

Op 7 juli maakte Demirspor de komst van Balotelli wereldkundig: 'Vandaag heeft een transfer plaatsgevonden die met gouden letters zal worden bijgeschreven in de geschiedenis van Adana Demirspor', zo luidde de tweet. Balotelli tekende, in het bijzijn van zaakwaarnemer Mino Raiola, een driejarig contract. 'Super Mario gaat zijn doelpunten nu maken in ons blauwe shirt', klonk het.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Balotelli koos bewust voor het project van Demirspor, vertelde voorzitter Murat Sancak. De 36-voudig international van Italië wil zich immers weer in de nationale ploeg spelen en bij Demirspor zou hij in ieder geval veel minuten kunnen maken. In november onderstreepte Balotelli in een interview met OCW Sport dat hij droomt van een rentree bij I Azzurri: 'Ik zou Turkije lopend verlaten als ik wist dat ik zou worden opgeroepen (...) Roberto Mancini kent mijn potentie. Ik klaag niet dat ik niet ben opgeroepen. Ik heb nog tot maart om in topvorm te komen.'

Sinds dat interview scoorde Balotelli nog drie keer. Inmiddels staat de teller in Turkse dienst op acht doelpunten en vier assists in twintig wedstrijden. Mancini zal de verrichtingen van Balotelli ongetwijfeld in de gaten houden, en andere clubs doen dat ook. Volgens Turkse media heeft Galatasaray, dat naarstig op zoek is naar een nieuwe spits, belangstelling. De grootmacht zal dan wel met een flinke zak geld over de brug moeten komen, vertelt voorzitter Sancak. Immers, Balotelli heeft nog een contract tot medio 2024.

'Het is niet makkelijk om een speler bij mij weg te kopen', aldus Sancak tegen Beyaz TV. 'Balotelli gaat niet naar een ander team in Turkije. Hij gaat alleen als ik zeg dat hij mag gaan.' Sancak beseft echter ook dat iedere speler zijn prijskaartje heeft: 'Als ze het geld hebben, dan kunnen we onderhandelen. Als ze tien miljoen euro bieden, dan gaan we praten. Maar we hebben geen aanbiedingen ontvangen. We hebben ook helemaal geen plannen om van elkaar afscheid te nemen.'

Balotelli krijgt woensdag de kans om zijn productie te verhogen. Met Adana Demirspor neemt hij het in de Turkse beker op tegen Ankaraspor, dat uitkomt op het derde niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.