Balotelli dendert door en schrijft historie bij Marseille

Mario Balotelli heeft zich zaterdag van zijn beste kant laten zien in het shirt van Olympique Marseille. De spits scoorde tweemaal in de wedstrijd tegen SCO Angers en schreef met zijn eerste goal al direct clubgeschiedenis. De dubbelslag van Super Mario leverde Marseille echter geen zege op.

Olympique Marseille
2 - 2
Angers
Angers

In het Stade Vélodrome waren de schijnwerpers in het eerste kwartier volledig gericht op Balotelli. Na vier minuten kreeg de aanvaller al een panklare voorzet vanaf links van Lucas Ocampos: hij nam die aan op de borst en verschalkte vervolgens eenvoudig doelman Ludovic Butelle.

Daarmee scoorde Balotelli voor de vijfde thuiswedstrijd op rij sinds zijn komst naar Marseille. De laatste speler die vanaf de start zo'n productieve reeks neerzette was Josip Skoblar. Die deed het zelfs nog wat beter, want tussen 1967 en 1969 scoorde Skoblar in negen opeenvolgende thuisduels voor L'OM. Om die uitzonderlijke reeks te evenaren moet Balotelli nog scoren in alle resterende thuisduels, dit seizoen.

Tien minuten na de vroege openingstreffer tegen Angers liet Balotelli zijn neus voor het doel nog eens zien. Ditmaal schoot de spits -opnieuw op aangeven van Ocampos- vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal uitstekend binnen in de verre hoek. Hij schroefde zo zijn productie op tot zeven goals in negen wedstrijden.

Na de dadendrang van de Italiaan kantelde de wedstrijd. Jordan Amavi beging nog voor rust een overtreding op Ismael Traoré, waarna de bal op de stip ging: Thomas Mangani schoot door het midden raak. In de tweede helft mocht Kevin Strootman twintig minuten voor tijd invallen. Kort na zijn entree ging teamgenoot Adil Rami in de fout en kreeg Angers opnieuw een strafschop. Weer scoorde Mangani vanaf de stip, waarmee het 2-2 werd.

Daarna werden de wolken boven Marseille nog donkerder, want Bouna Sarr moest met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd vertrekken. Toch bleef het bij 2-2, ondanks een spannende slotfase. Cristian López liet een goede kans onbenut namens Angers en aan de overkant deed Strootman oog in oog met doelman Butelle hetzelfde. In de slotseconden kopte Mangani zelfs nog tegen de lat.