Balotelli beslist debuutduel met omstreden strafschop

Mario Balotelli heeft in zijn debuutwedstrijd voor AC Milan direct indruk gemaakt. De spits, die voor twintig miljoen euro overkwam van Manchester City deze week, benutte in de 94ste minuut een onterecht gegeven strafschop. Met zijn tweede goal van de avond bezorgde hij AC Milan tegen Udinese drie punten: 2-1.

Alle ogen waren in San Siro gericht op Balotelli. De spits mocht in de basis starten vanwege het op het laatste moment afhaken van Giampaolo Pazzini. In de 94ste minuut toonde Balotelli tegen de nodige druk bestand te zijn. Uit een onterecht gegeven strafschop – Stephan El Shaarawy ging na een pass van Balotelli neer, terwijl tegenstander Thomas Heurtaux met een sliding de bal speelde – voltrok hij uiterst koel het vonnis: 2-1.

In de beginfase had Super Mario niet lang nodig gehad om zijn stempel te drukken in zijn debuutwedstrijd. Na 25 minuten schoot hij de bal hard in de korte hoek. Het goede voorbereidende werk was van El Shaarawy. Even later was Balotelli dicht bij zijn tweede treffer met een enorme knal, maar toen stond doelman Daniele Padelli nog meer succes in de weg. In de slotseconde zou die dubbelslag dus alsnog gestalte krijgen.

Na tien minuten in de tweede helft zorgde Gampiero Pinzi voor de gelijkmaker. Hij schoot enigszins gelukkig, via het been van Cristian Zapata, raak. In de jacht op de zege ontbrak het de thuisploeg aanvankelijk aan geluk. Een knal van M'Baye Niang spatte uiteen op de lat. Maar de gemakkelijk verkregen strafschop zorgde alsnog voor blijdschap.

Door de zege passeert Milan Fiorentina en Internazionale (op doelsaldo) en is de ploeg van trainer Massimiliano Allegri vierde. Udinese staat bovenaan de middenmoot met de negende plaats.

Woensdag zal het Nederlands elftal onder andere Balotelli en El Shaarawy tegenkomen in de oefeninterland tegen Italië in de Amsterdam Arena.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.