Balende Wenger ziek van fout in Arsenal-defensie

Arsenal-trainer Arsène Wenger erkent zijn meerdere in het Manchester United van Alex Ferguson. De verdedingsfout van Thomas Vermaelen, die voorafging aan de openingsgoal, is cruciaal, aldus de oefenmeester. United won van tien Londenaren: 2-1.

'Natuurlijk ben ik teleurgesteld', opent Wenger op de clubwebsite van Arsenal. 'We hadden veel balbezit, maar we waren niet zo efficiënt op hun en onze eigen helft. Je zou kunnen zeggen dat het een soort van illusionaire dominantie was. Zij creëerden meer met minder balbezit en verdienden te winnen.'

Dat United al na drie minuten op voorsprong kwam door voormalig Arsenal-spits Robin van Persie, verwijt Wenger zijn ploeg. 'In een wedstrijd als deze is het een gigantisch voordeel zo vroeg op voorsprong te komen. Vervolgens verdedigden zij goed, waren ze scherper in de duels en de consequentie is dat je de wedstrijd verliest.' Het werd er niet eenvoudiger op toen Jack Wilshere, vlak na de 2-0 van Patrice Evra, met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Wenger zal niet meer wakker liggen van het doelpunt van Van Persie dan van het verlies. 'Het maakt me niets uit (dat Van Persie scoorde, red.). Je wilt de wedstrijd winnen, wie tegen ons scoort boeit me niet. Het belangrijkste is dat je geen fouten maakt achterin en geen kansen weggeeft.' Foto: VI Images