Balende Oosting ziet De Jong profiteren van mislukt plan FC Twente

Reacties

Joseph Oosting kon zijn teleurstelling na afloop van de nederlaag bij PSV moeilijk verbloemen. De trainer van FC Twente baalde van de bekeruitschakeling. De Tukkers werden nota bene door het handelsmerk van de Eindhovenaren in de luren gelegd.

Balende Oosting ziet De Jong profiteren van mislukt plan FC Twente
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Twente
FC Twente

Het was Luuk de Jong die in de 55ste minuut deed wat iedereen al van hem verwachtte. De aanvoerder van de koploper van de Eredivisie kopte raak bij een hoekschop. Hoewel FC Twente absoluut op de hoogte was van de kracht van de spits, liet het de aanvaller volledig in alle vrijheid opereren.

Oosting legde na afloop het plan om De Jong te neutraliseren uit, maar erkende dat dat plan niet goed uitpakte. 'Wie moet Luuk de Jong dekken? We doen dat in de zone. Hij komt, als ik het zie, in de zone van Joshua Brenet en Carel Eiting. Het is hun taak', sprak de oefenmeester bij ESPN.

Of de zonedekking bij een erkend specialist als De Jong een goede oplossing was, liet Oosting in het midden. 'We hebben het besproken en getraind. Dit is wel waar we ons het prettigste bij voelen. Alleen kopt-ie hem wel binnen.'

'In de zone voelen mijn spelers zich het prettigst', benadrukte Oosting nog maar eens. Een keuze op basis van de gesprekken met zijn spelers. Ook al was het De Jong die gedekt moest worden. 'Je doet alles in overleg. Dit kwam daar uit. En dan is De Jong inderdaad een enorm goede kopper. Alleen dit is te makkelijk gemaakt door ons.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.