Balende Klaassen mist videoscheids bij Onana-moment

Reacties

Davy Klaassen voorkwam zondagmiddag met een late treffer dat Ajax op bezoek bij FC Groningen tegen een nederlaag aanliep (1-1). De aanvoerder van de Amsterdammers baalde dat het zo ver moest komen.

Balende Klaassen mist videoscheids bij Onana-moment

De onverwachte verliespartij van Feyenoord bij Sparta Rotterdam bood Ajax een uitgelezen mogelijkheid om in te lopen op de koploper, maar de ploeg van trainer Peter Bosz kwam niet verder dan een gelijkspel in het Noordlease Stadion. 'Figuurlijk is het een gemiste kans, maar letterlijk ook. We hebben een hoop kansen gemist', mopperde de 24-jarige middenvelder bij FOX Sports.

'We waren op zich wel fel, maar ook heel gehaast en slordig. Er was zo veel ruimte om het spel te verdelen, maar het was echt te gehaast. Pas na de 1-0 gingen we echt met zijn allen naar voren. Dat gevoel had iedereen.' Die 1-0 kwam tot stand na een bizar moment met doelman André Onana. De Ajax-keeper kapte Bryan Linssen uit, maar de Groningen-aanvaller gaf niet op en pikte de bal vervolgens van de voeten van de Kamoerener om hem in een leeg doel te schieten.

De 26-jarige aanvaller had Onana daarvoor wel uit balans gebracht, maar arbiter Bas Nijhuis zag er geen overtreding in. 'Ik zag wel dat het pootje haken was, maar hij fluit niet. Zo lang er geen videobeelden zijn, is er niets aan te doen. Op het laatst hadden we ook nog een vrije trap moeten hebben bij een overtreding op Mateo Cassierra, maar zo lang er geen videoscheidsrechter is, blijft het zo.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.