Bale werpt zich op als nieuwe Real-ster: 'We houden van hem'

Reacties

Gareth Bale lijkt na een ijzersterke voorbereiding helemaal klaar voor het nieuwe seizoen met Real Madrid. De Welshman heeft ook op zijn nieuwe trainer Julen Lopetegui een zeer goede indruk gemaakt.

Bale werpt zich op als nieuwe Real-ster: 'We houden van hem'

Bale was de grote blikvanger tijdens de voorbereiding van Real en oogt bevrijd nu Cristiano Ronaldo naar Juventus is vertrokken. De Welshman, die medio 2013 voor honderd miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur, lijkt na jaren vol blessureleed klaar om een hoofdrol te pakken in Madrid.

Lopetegui is in ieder geval groot fan van Bale. 'We houden van hem en vinden het fantastisch dat hij bij ons is. Hij is extreem gemotiveerd en werkt al de hele voorbereiding ontzettend hard. Wij zijn blij met zijn houding en honger naar succes. Hij is extreem professioneel en traint zo fanatiek als een jeugdspeler. We weten zeker dat hij een fantastisch seizoen zal hebben.'

De nieuwe trainer van Real Madrid, Julen Lopetegui.
De nieuwe trainer van Real Madrid, Julen Lopetegui.

Real Madrid neemt het woensdagavond in de strijd om de Europese Super Cup op tegen Atlético Madrid. Lopetegui weet al of hij Thibaut Courtois verkiest boven Keylor Navas, maar wilde dat nog niet met de media delen. Ook een terugblik op het werk van zijn voorganger Zinedine Zidane zag de vlak voor het WK bij Spanje ontslagen trainer niet zitten.

'Zidane heeft het hier geweldig gedaan en heeft veel successen behaald, maar dat ligt nu in het verleden. We zijn niet van plan om nog naar het verleden te kijken. Wij kijken alleen vooruit en doen dat vol vertrouwen. We werken hard om succesvol te blijven', besloot Lopetegui.

Simeone
Atlético Madrid-coach Diego Simeone is zeer tevreden over de activiteiten op de transfermarkt van zijn club, maar is tevens van mening dat er nog veel werk te verzetten valt om de concurrentie aan te kunnen gaan met Real en Barcelona. 'Het aantrekken van goede spelers zorgt ervoor dat je meer goede individuen hebt in je selectie, maar je hebt pas een beter team als iedereen met hetzelfde doel traint.'

'Het moge duidelijk zijn dat ons budget niet te vergelijken is met de budgetten van Barcelona en Real Madrid. Maar wat motivatie betreft zijn wij niet te overtreffen. We gaan er vanavond alles aan doen om de wedstrijd onze kant op te sturen', aldus de Argentijn, die zelf niet op de bank zit vanwege een schorsing.

'Met Lopetegui en zonder Ronaldo krijgt Real een ander gezicht'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.