Bal door de benen van Flekken: Arsenal nieuwe koploper in Engeland

Arsenal heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt in de Premier League. Keeper Mark Flekken en zijn defensie hielden lang stand in eigen huis, maar enkele minuten voor tijd ging het toch mis voor Brentford.

Brentford
Brentford
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal zag eerder op de zaterdag Manchester City en Liverpool gelijkspelen tegen elkaar, waardoor de weg naar de koppositie openlag. Dan moest er wel gewonnen worden van Brentford. Keeper Aaron Ramsdale bezorgde zijn team bijna een zeer slechte start. De Engelse goalie speelt lang niet alles bij Arsenal, omdat manager Mikel Arteta regelmatig wisselt van keeper. Zaterdag viel er echter weinig te kiezen: Raya is gehuurd van Brentford en mag niet tegen die club spelen.

Ramsdale toonde zich niet meteen een waardige vervanger, want in de twaalfde minuut verloor hij de bal op een paar meter van zijn doel. Teamgenoot Declan Rice voorkwam op de doellijn de vroege 1-0 van Brentford (zie video onder). Vlak voor rust leek Arsenal dan toch afstand te nemen van Brentford. Keeper Flekken redde nog op een kopbal van de teruggekeerde Gabriel Jesus, maar was kansloos op de rebound van Leandro Trossard. De Belg stond echter buitenspel en dus bleef het doelpuntloos na de eerste 45 minuten.

Arsenal had ook in de tweede helft moeite om de ballen tussen de palen te krijgen en dus werd Eddie Nketiah ingebracht. De spits maakte drie doelpunten als vervanger van Jesus en moest Arsenal nu ook verlossing brengen. Het was echter een andere invaller die het deed voor Arsenal. Kai Havertz, die zowel als international van Duitsland als speler van Arsenal geen onuitwisbare indruk maakte de laatste maanden, kopte een minuut voor tijd de bal tussen de benen van Flekken door voor de enige treffer van de wedstrijd.

Door de zege komt Arsenal op dertig punten na dertien wedstrijden, Man City en Liverpool staan op respectievelijk 29 en 28 punten. Tottenham Hotspur kan op 29 punten komen als er zondag gewonnen wordt van Aston Villa.