Bakker viert persoonlijke mijlpaal bij Bayer Leverkusen in stijl

Bayer Leverkusen is met een 2-3 overwinning bij Borussia Mönchengladbach de Duitse winterstop uitgekomen. Mitchel Bakker maakte het eerste doelpunt van Leverkusen in dit kalenderjaar.

Borussia Mönchengladbach
2 - 3
Bayer Leverkusen

Bakker is bezig aan zijn tweede seizoen bij Leverkusen en speelde zondag zijn vijftigste officiële wedstrijd voor die club. De linksback, een vaste waarde in het team van Xabi Alonso, vierde die mijlpaal met de openingstreffer. Nadat Adam Hlozek op de paal had geschoten stond Bakker op de juiste plek voor de doeltreffende rebound.

Voor Bakker betekende dit zijn derde goal in dienst van Leverkusen en zijn tweede van het seizoen.

Jeremie Frimpong slaagde er niet in om het goede voorbeeld van Bakker te volgen. De rechtsback had evenals Bakker een basisplaats en kreeg een grote kans op de 0-2, maar oog in oog met doelman Jonas Omlin faalde de Oranje-international bij het afwerken. Amine Adli deed het vlak voor rust beter en schoot Leverkusen met een marge van de twee naar de kleedkamer.

In de tweede helft bleef Leverkusen zijn tegenstander ondanks twee tegengoals voor (2-3). Bakker speelde van begin tot eind mee; Daley Sinkgraven kwam in blessuretijd binnen de lijnen voor Frimpong.