Bakker leidt zorgeloze avond PSG in met tweede assist van het seizoen

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de zesde zege op rij geboekt in de Ligue 1. Met een overwinning op Dijon herstelden de Parijzenaren zich enigszins van de nederlaag in de Champions League van eerder deze week. Mitchel Bakker leidde de zege in met een assist.

Bakker leidt zorgeloze avond PSG in met tweede assist van het seizoen
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Dijon
Dijon

Voor PSG was het thuisduel met Dijon een uitgelezen mogelijkheid om het winnende gevoel terug te krijgen richting de Champions League-wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir van komende week. De Fransen verloren dinsdag namelijk bij de start van de groepsfase van Manchester United (1-2), terwijl daarvoor vijf keer op rij werd gewonnen in de Ligue 1.

Veel competitiewedstrijden zijn voor PSG verplichte nummers die simpelweg (ruim) gewonnen dienen te worden. Dat gold zeker voor de wedstrijd tegen Dijon, dat pas twee punten had verzameld. Wat dat betreft was de start van PSG uitstekend. Al na drie minuten was het raak. Bakker, die in de competitie de laatste weken steevast in de basis staat, gaf voor op Moise Kean, die van dichtbij scoorde, zijn eerste goal in dienst van PSG. Voor Bakker was het zijn tweede assist van het seizoen.

De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Neymar deed het meeste werk. De Braziliaan leidde een counter in, trok de defensie van Dijon naar zich toe en creëerde zo ruimte voor Kean. Doelman Saturnin Allagbe was al uit zijn doel, waardoor de spits op aangeven van Neymar vrij spel had om er 2-0 voor PSG van te maken. Allagbe had later wel een redding in huis op een inzet van Danilo.

Lang leek het daarbij te blijven, hoewel Dijon nog wel tot wat doelpogingen kwam. De nekslag kwam in de slotfase van invaller Kylian Mbappé. De sterspeler mocht een kwartier meedoen en schoof de bal op aangeven van Neymar door de benen van keeper Allagbe voor 3-0. De vierde goal kwam ook op zijn naam. Neymar gaf af op Pablo Sarabia, die op zijn beurt Mbappé bereikte. De aanvaller had vervolgens geen moeite om voor de tweede keer te scoren. PSG staat nu op achttien punten uit acht duels en gaat in ieder geval een paar uur aan kop in Frankrijk. Nummer twee Lille komt zondag in actie tegen OGC Nice.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.