Bacuna mogelijk linksback door ernstige blessure Amavi

Reacties

Jordan Amavi is de rest van dit seizoen niet inzetbaar voor Aston Villa vanwege een afgescheurde kruisband in zijn rechterknie. Door een gebrek aan alternatieven voor de 21-jarige Fransman betekent dit dat Leandro Bacuna mogelijk linkervleugelverdediger wordt.

Bacuna mogelijk linksback door ernstige blessure Amavi

Amavi liep zijn ernstige blessure donderdag op toen hij met Jong Frankrijk een kwalificatiewedstrijd speelde tegen Noord-Ierland. Zijn club Aston Villa bevestigde zondag dat uit onderzoek is gebleken dat de linksback dit seizoen niet meer in actie kan komen. Amavi werd afgelopen zomer overgenomen van Olympique Nice.

Kieran Richardson is de enige andere linkervleugelverdediger in de selectie van Aston Villa, maar de 31-jarige Engelsman worstelt met zijn vorm en verloor zijn basisplaats toen de nieuwe manager Rémi Gardi aantrad. Joleon Lescott, Ciaran Clark en talent Lewis Kinsella zijn andere opties voor de veertigjarige Fransman, maar het is volgens Engelse media niet ondenkbaar dat ook Bacuna in beeld komt.

De multifunctionele Nederlander maakte in de Premier League eerder minuten als rechtsback, rechtermiddenvelder en centrale middenvelder. Bacuna speelde dit seizoen negen wedstrijden in de Premier League voor Aston Villa, dat na twaalf duels hekkensluiter is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.