Back Azpilicueta zorgt voor Spaans kwartet bij Chelsea

Chelsea heeft de komst van César Azpilicueta afgerond. De Spaanse rechtsback komt voor circa negen miljoen euro over van Olympique Marseille, zo bevestigen beide clubs op hun website. Azpilicueta is na Juan Mata, Oriol Romeu en Fernando Torres de vierde Spanjaard in de ploeg van manager Roberto Di Matteo.

Back Azpilicueta zorgt voor Spaans kwartet bij Chelsea

Azpilicueta moet op Stamford Bridge de concurrentie aangaan met Branislav Ivanovic. Doordat het contract van de inmiddels door Queens Park Rangers ingelijfde José Bosingwa deze zomer niet werd verlengd, was de Servisch international de enige beschikbare speler voor de positie rechts achterin.

Twee jaar geleden nam Olympique Marseille Azpilicueta voor zes miljoen euro over van Osasuna. Bij die club maakte de 22-jarige Bask in augustus 2007 zijn debuut. Azpilicueta was lid van de Spaanse selectie voor de Olympische Spelen in Londen en kwam in twee seizoenen bij l'OM tot 45 competitiewedstrijden.

Met het aantrekken van Azpilicueta overstijgen de transferuitgaven van Chelsea deze zomer de honderd miljoen euro. Eerder betaalden de Londenaren al tachtig miljoen euro om Eden Hazard, Marko Marin en Oscar aan te trekken. Ook aanvaller Victor Moses is op weg naar The Blues. Wigan Athletic accepteerde donderdag een bod van circa dertien miljoen euro voor de Nigeriaan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's