Babyface bijt in vinger van Pitbull tijdens Boca-River

In Argentinië werd vrijdag nog flink nagepraat over de topper Boca Juniors-River Plate (2-0). Gary Medel was de grote held aan de zijde van de thuisclub. De Chileense middenvelder, bijgenaamd Pitbull, nam beide goals voor zijn rekening en was bovendien betrokken bij een merkwaardig incident.

Babyface bijt in vinger van Pitbull tijdens Boca-River

In de tweede helft kreeg Medel het aan de stok met voormalig Argentijns international Marcelo Babyface Gallardo. Tijdens een opstootje tussen de twee spelers liep opvallend genoeg Pitbull een bijtwond op. Gallardo hapte toe toen Medel naar hem wees. De Chileen liep na afloop van de beladen topper met verband om zijn rechter wijsvinger.

Medel, die zelf een kwartier voor tijd het veld moest verlaten met twee gele kaarten, wilde niet veel woorden vuil maken aan het incident. De middenvelder vergaarde met zijn aandeel in de Superclasico eeuwige roem bij de Boca-aanhang. 'Als Medel een Argentijn was, zou ik hem selecteren voor de nationale ploeg', zei de Argentijnse bondscoach Diego Maradona, zelf een Boca-fan, na afloop.

Overigens is Medel komende zomer ook te bewonderen tijdens het WK. De 22-jarige middenvelder is een vaste waarde in de Chileense nationale ploeg, die het in Zuid-Afrika in de groepsfase opneemt tegen Honduras, Spanje en Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's