AZ-opponent: 'We gaan risico's nemen, in voetbal kan alles'

Atromitos-trainer George Paraschos baalt nog steeds van het in zijn ogen onterechte thuisverlies tegen AZ (1-3). Donderdag speelt de Griekse club in de play-off om een plaats in de Europa League in Alkmaar.

AZ-opponent: 'We gaan risico's nemen, in voetbal kan alles'

'We gaan risico’s nemen', constateerde de trainer op de website van AZ. 'De 1-3 nederlaag in eigen huis vind ik een vertekend beeld geven. Persoonlijke fouten hebben ons toen de das omgedaan. We kregen genoeg kansen op meer doelpunten. Alleen wij hebben moeite om kansen af te maken.'

Paraschos denkt echter nog wel dat zijn ploeg een kans maakt. 'Of wij in tegenstelling tot andere Griekse ploegen wel gaan winnen in Alkmaar? Het is zeker mogelijk. Dit AZ is niet meer zo sterk als het team dat in 2009 tegen Olympiakos speelde', doelt de oefenmeester op het duel in de Champions League van dat jaar. In Alkmaar werd het toen 0-0.

'Wij hebben veel kwaliteit. In Alkmaar moeten we snel een doelpunt maken. Het gaat om forceren en doordrukken', besluit de oefenmeester. De aftrap tussen AZ en Atromitos is donderdag om 19.00 uur.

Bekijk hier al onze video's