AZ-opponent Valencia wint dankzij Soldado in Bilbao

Valencia heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde plaats in de Primera División. De tegenstander van AZ in de Europa League won het lastige uitduel met Athletic de Bilbao.

AZ-opponent Valencia wint dankzij Soldado in Bilbao

Athletic de Bilbao - Valencia 0-3Zowel Athletic de Bilbao als Valencia wist zich afgelopen donderdag te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League door respectievelijk Manchester United en PSV te verslaan, maar drie dagen later moesten beide teams opnieuw aan de bak in de Primera División. Athletic, dat tegen Man Utd zoveel indruk maakte, ging op eigen veld verrassend hard onderuit tegen Valencia.

Roberto Soldado was daarvoor verantwoordelijk. De 26-jarige aanvaller scoorde drie keer in San Mamés, waardoor hij zijn seizoenstotaal bracht op vijftien doelpunten in 26 competitieduels. Valencia heeft door de overwinning in Bilbao nu 47 punten uit 27 wedstrijden, zes meer dan nummer vier Levante. Athletic blijft steken op de zevende plaats, met tien punten achterstand op Valencia.

Overige uitslagenLevante - Villarreal 1-0Real Mallorca - Atlético Madrid 2-1Rayo Vallecano - Real Betis 3-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's