Azerion Vrouwen Eerste Divisie verwelkomt twee clubs en voert nieuwe regeling in

Reacties

De Azerion Vrouwen Eerste Divisie verwelkomt in het seizoen 2024/25 twee nieuwe clubs. NAC Breda en De Graafschap treden toe en breiden daarmee het deelnemersveld uit. Ook komt er een promotie-/degradatieregeling.

Azerion Vrouwen Eerste Divisie verwelkomt twee clubs en voert nieuwe regeling in
© Pro Shots

De Eerste Divisie in het Nederlandse vrouwenvoetbal is dit seizoen opgericht. Momenteel komen er dertien clubs in deze divisie uit. Met het toetreden van NAC en De Graafschap wordt dit deelnemersveld nu uitgebreid naar vijftien.

'Zowel bij De Graafschap als NAC Breda hebben we er vertrouwen in dat de vrouwenafdeling op een goede en volledig geïntegreerde wijze onderdeel zal worden van de betaald voetbalorganisatie. Dit biedt het vrouwenvoetbal de kans om zowel sportief als professioneel een sterke ontwikkeling te realiseren. We kijken dan ook uit naar de komst van deze twee nieuwe deelnemers', klinkt het.

Nieuwe regeling
Naast dat er twee clubs bij gaan komen in de Eerste Divisie, wordt er ook een wijziging doorgevoerd in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Er zal een promotie-/degradatieregeling in werking gaan treden. Het betekent dat clubs uit de Eerste Divisie vanaf het seizoen 2025/26 kunnen promoveren naar de Eredivisie, en dat clubs uit de Eredivisie kunnen degraderen naar de Eerste Divisie. Een dergelijke regeling die we kennen uit het Nederlandse mannenvoetbal was er tot op heden nog niet in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.