AZ ziet het helemaal zitten in 'komeet' Poku

Reacties

AZ heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Ernest Poku. De pijlsnelle aanvaller, die dit seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal, heeft zijn contract in Alkmaar verlengd tot medio 2026. Het nieuwe contract gaat voor Poku gepaard met de definitieve stap naar AZ 1.

AZ ziet het helemaal zitten in 'komeet' Poku
© Pro Shots

Poku werd pas tweeënhalf jaar geleden opgepikt bij de amateurs van FC Amsterdam en maakt een spectaculaire ontwikkeling door. De vandaag achttien jaar oud geworden aanvaller, die op alle plekken in de voorhoede uit de voeten kan, pakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn kans bij de hoofdmacht en mocht in de eerste speelronde van dit Eredivisie-jaar debuteren. Vier dagen later deed hij in de kwalificatieronde van de Europa League mee tegen Celtic.

Poku speelde tot dusver zes duels in het eerste elftal van AZ en maakt zijn minuten dit seizoen voornamelijk bij de beloften. Na zijn contractverlenging schuift hij echter definitief door naar het Alkmaarse vlaggenschip. 

'Dit is het eerste seizoen waarin ik volledig meedraai in het betaald voetbal', vertelt Poku op de clubwebsite. 'Het gaat steeds beter en ik voel dat ik stappen zet. Begin dit seizoen mocht ik mezelf op het trainingskamp met AZ 1 laten zien. Daar dacht ik direct: ik wil bij deze groep blijven. Dat is nu gelukt.'

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij met de contractverlenging: 'Dit is een mooi moment voor Ernest, maar ook voor ons. We leggen een jong talent vast voor langere tijd, en dat is wat we graag willen. Hij kwam pas op zijn zestiende over vanuit de amateurs en is hier als een komeet opgekomen. Hij is inmiddels jeugdinternational en heeft vorig jaar al zijn debuut gemaakt in ons eerste elftal. Er is dus best veel gebeurd, maar we zien dat er nog veel rek en potentie in zit om verder te groeien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.