AZ wil goed gevoel van Arsenal tegen Ajax behouden

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Eredivisie. Voor de tiende speelronde is dat het duel tussen kampioen AZ en Ajax van zondag.

AZ wil goed gevoel van Arsenal tegen Ajax behouden


AZKlassering 6de plaatsAZ moet het deze competitie vooralsnog hebben van zijn thuiswedstrijden. Drie van de vier thuisduels leverden de volle buit op: 2-0 tegen Sparta Rotterdam, 2-1 tegen Willem II en 1-0 tegen NAC Breda. Alleen de ontmoeting met NEC liep op niets uit (0-1). Daarentegen verloor de wisselvallige formatie van trainer Ronald Koeman zijn laatste drie uitwedstrijden in de Eredivisie.

Man in vorm David Mendes da SilvaMomenteel is het bijzonder lastig uitblinkers te ontdekken in het team van Koeman, maar David Mendes da Silva was deze week goud waard voor de kwakkelende Alkmaarders. Met zijn late gelijkmaker in het Champions League-duel met Arsenal (1-1) gaf hij zijn ploeg een verdiend punt en voorkwam hij een nieuwe deceptie bij de landskampioen.

Afwezigen Geen.

AJAXKlassering 3de plaatsAjax maakt deze competitie niet alleen veel doelpunten (31), maar krijgt er bovendien ook maar weinig tegen (zeven). De ploeg van trainer Martin Jol hield vorige week zaterdag tegen Willem II (4-0) al voor de zevende keer in tien duels het doel schoon. Qua clean sheets kan alleen FC Utrecht zich meten met de Amsterdammers.

Man in vorm Luis SuarezDe Uruguayaanse spits voegde donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb (2-1 zege) wéér een doelpunt toe aan zijn imposante totaal van dit seizoen. Inmiddels heeft Suarez in zestien officiële wedstrijden al achttien keer gescoord: dertien keer in de Eredivisie en vijf keer in de Europa League.

Afwezigen Onzeker: Aissati, Van der Wiel.

Beide ploegen staan zondag in Alkmaar voor de 32ste keer tegenover elkaar in competitieverband. De balans van de 31 eerdere duels slaat overduidelijk door in het voordeel van Ajax. De Amsterdammers wonnen zestien keer in Alkmaar, tegen zes overwinningen van AZ.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 AZ-Ajax 0-0
2005/06 AZ-Ajax 4-2
2006/07 AZ-Ajax 1-1
2007/08 AZ-Ajax 2-3
2008/09 AZ-Ajax 2-0


Bekijk hier al onze video's