AZ wijkt uit naar Den Haag voor komende duels

Reacties

AZ speelt de wedstrijd van donderdag tegen FC Mariupol (20.30 uur) voor de derde voorronde Europa League en de Eredivisie-wedstrijd van zondag tegen FC Groningen (16.45 uur) in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dat heeft de club bekendgemaakt.

AZ wijkt uit naar Den Haag voor komende duels

Zaterdag stortte een deel van het dak van het AFAS Stadion in waardoor AZ op korte termijn een oplossing moest vinden voor de twee thuisduels die deze week afgewerkt moesten worden. Het stadion van ADO Den Haag bleek de enige locatie waar beide wedstrijden gespeeld konden worden, zo valt er te lezen op de website van AZ. 

'We hebben de afgelopen dagen veel steunbetuigingen van supporters en collega-clubs ontvangen. We zijn erg dankbaar voor het meedenken van ADO Den Haag, KNVB, UEFA en lokale autoriteiten. Het is mooi dat we op korte termijn een oplossing hebben om onze thuisduels te kunnen spelen', zo laat directeur Robert Eenhoorn weten.

Het betekent dat het Cars Jeans Stadion deze week voor liefst drie wedstrijden het toneel is. ADO Den Haag neemt het zaterdagavond (18.30 uur) zelf in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. Ook betekent het dat er voor het eerst sinds 2011 weer Europees voetbal wordt gespeeld in Den Haag. Op 4 augustus 2011 speelde ADO Den Haag de return van de derde kwalificatieronde in de Europa League tegen Omonia Nicosia. Door een goal van Timothy Derijck won ADO met 1-0, maar dat was niet voldoende om de 3-0 nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.