AZ wacht vlak voor loting nog steeds op duidelijkheid UEFA

Reacties

AZ heeft van de UEFA nog geen duidelijkheid gekregen over het ingediende protest tegen de Europese ticketverdeling van de KNVB. Dat heeft algemeen directeur Robert Eenhoorn zaterdag laten weten rond het oefenduel met Lille.

AZ wacht vlak voor loting nog steeds op duidelijkheid UEFA
© Pro Shots

Het verhaal is bekend: AZ meent dat het op basis van het onderling resultaat recht heeft op het 'beste Champions League-ticket', en niet Ajax, zoals de KNVB vindt. Beide clubs finishten op exacte hetzelfde aantal punten in het door de coronacrisis afgebroken vorige seizoen. De KNVB oordeelde dat het doelsaldo de doorslag moet geven, zoals dat ook gebeurt als clubs bij het voltooien van de competitie net zoveel punten bezitten.

Maandag wordt al geloot voor de tweede voorronde van het elitetoernooi. AZ stuit hierin op Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen. In totaal moeten de Alkmaarders drie tegenstanders verslaan om zich voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 weer te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax mag direct de groepsfase in als Olympique Lyon of Napoli de huidige editie van het miljardenbal niet wint.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.