AZ-spits Boadu dicht bij ultieme beloning na periode vol ellende

Reacties

In aanloop naar de uitwedstrijd van zaterdagavond tegen De Graafschap kwam AZ-coach John van den Brom met goed nieuws over Myron Boadu. De spits liep in september tegen Feyenoord een horrorblessure op, maar zijn rentree lonkt.

AZ-spits Boadu dicht bij ultieme beloning na periode vol ellende
De Graafschap
De Graafschap
1 - 1
AZ
AZ

Met drie goals in de eerste vijf Eredivisie-duels begon de inmiddels achttienjarige Boadu uitstekend aan het seizoen als eerste spits van AZ. In het thuisduel met Feyenoord ging het echter pijnlijk mis voor de jongeling in een duel met Eric Botteghin. Door een zware blessure aan zijn enkel verliet hij per brancard het veld.

In januari ging Boadu weer voor het eerst aan de slag met de bal, maar nu traint hij ook weer volledig mee met de groep. 'Vanaf maandag traint Myron weer volledig met de groep mee', vertelde Van den Brom. 'Minuten maken in het eerste elftal zie ik nog wel gebeuren dit seizoen. Het zou een mooie beloning voor hem zijn na een seizoen lang revalideren.'

Eerder dit jaar sprak Boadu zelf ook de hoop uit om nog dit seizoen zijn rentree te maken. 'Zodra ik fit ben hoop ik gewoon weer mijn ding te kunnen doen en wil ik de mensen weer laten zien wie Myron Boadu is. Een datum voor mijn rentree heb ik niet in mijn hoofd. Ik leef van dag tot dag, maar ik hoop zo snel mogelijk terug te zijn.'

De Graafschap
AZ begint zaterdagavond als nummer drie van de Eredivisie aan het uitduel met De Graafschap. Het gat tussen nummer vier Feyenoord bedraagt slechts één puntje en dus weten de Alkmaarders wat hen te doen staat: winnen. Iets wat ook voor de Superboeren het enige medicijn is in de missie om degradtie te voorkomen. 'Beide ploegen hebben echt wat om voor te spelen. De Graafschap is nog niet uit de gevarenzone en wij willen de derde plek vasthouden. We weten wat ons de komende weken te doen staat. Nu breekt de mooiste periode van het seizoen aan. Het weer wordt beter, de velden groener en de belangen groter', verheugt Van den Brom zich op het slot van het seizoen.

Van den Brom ziet Adam Maher terugkeren van een schorsing terwijl hij geen beroep kan doen op Stijn Wuytens (nog niet fit) en de geschorste Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan. Mats Seuntjens is wel weer wedstrijdfit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.