AZ normaal gesproken uitgewinkeld na komst Karlsson

Reacties

De kans is groot dat Jesper Karlsson de laatste aanwinst is voor AZ gedurende deze transferwindow. Dat zei hoofdtrainer Arne Slot vrijdag tijdens een persmoment, waarin ook de komende Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev aan de orde kwam.

AZ normaal gesproken uitgewinkeld na komst Karlsson
© Pro Shots

In een eerder stadium legde AZ reeds Timo Letschert vast. 'In principe is de selectie rond nu, behoudens eventuele buitenkansjes waar clubs het vaak over hebben', sprak Slot, die alvast inging op de komst van Karlsson, die indruk maakte namens IF Elfsborg.

'Hij scoort makkelijk, dat is een vrij belangrijke eigenschap voor een speler. Vorig jaar waren we voor doelpunten grotendeels afhankelijk van Myron Boadu, Oussama Idrissi en onze penaltyspecialist Teun Koopmeiners, dus het is mooi dat we er straks nog een aanvaller bij hebben.'

Het persmoment van AZ zou vrijdag in het teken hebben gestaan van vooruitblikken op FC Utrecht, de beoogde eerste tegenstander in de Eredivisie in het spiksplinternieuwe seizoen. Omdat de Alkmaarders met succes de KNVB verzochten dit duel te verzetten (een beslissing die Slot toejuicht), kon het vizier al worden gericht op Dinamo Kiev, dinsdag de opponent in de derde voorronde van de Champions League. 

'Sterke ploeg'
AZ reist met een fitte selectie af naar Oekraïne, dus met Calvin Stengs. 'Hij heeft een week nodig gehad om gefaseerd terug te komen, maar traint volop mee met de groep.' Idrissi heeft last van een buikspier en traint daarom individueel. Ook de aanvaller zal echter in het vliegtuig stappen naar Oekraïne en hetzelfde geldt voor Ron Vlaar.

Slot omschrijft Kiev als een 'sterke ploeg'. 'Ze zijn snel en fysiek goed. Ze spelen heel compact, maar zijn ook zeer comfortabel aan de bal. Ook bouwen ze gevarieerd op. Ze kunnen op verschillende manieren spelen. Tijdens de Super Cup-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk kwamen ze bijna niet van hun eigen helft, maar als ze dat deden, scoorden ze. In de competitiewedstrijd daarna speelden ze aanvallender. Ook wij hebben echter bewezen dat we op verschillende manieren belangrijke wedstrijden kunnen winnen.'

Europa League
De laatste keer dat AZ zich kwalificeerde voor het hoofdtoernooi van de Champions League was overigens in 2009, maar destijds hoefden de Alkmaarders als landskampioen geen voorrondes te spelen. Door het uitschakelen van Viktoria Plzen in de vorige kwalificatieronde is AZ in elk geval verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

In competitieverband is PEC Zwolle nu de eerste tegenstander van AZ, volgende week zaterdag in Alkmaar (aftrap 16.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.