AZ neemt 'ouderwetse linksbuiten' Dekker over van Ajax

Reacties

AZ heeft dinsdag de komst van Vince Gino Dekker afgerond. De 21-jarige linksbuiten komt transfervrij over van Ajax en tekent voor twee jaar in Alkmaar, met een optie voor nog een seizoen.

AZ neemt 'ouderwetse linksbuiten' Dekker over van Ajax

Dekker speelde de afgelopen twee seizoenen bij Jong Ajax, maar kwam door een zware knieblessure die hem ruim een jaar aan de kant hield, tot slechts veertien optredens in de Jupiler League. De zoon van oud-AZ'er Bennie Dekker (negentien duels in 1994/95) scoorde drie keer.

In Alkmaar zal Dekker ook aansluiten bij Jong AZ, met als doel natuurlijk een doorbraak in het eerste. 'Ik vind het mooi om te zien hoeveel jeugdspelers de kans krijgen om door te breken bij AZ. Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan', zegt hij op de AZ-site.

Dekker, voormalig jeugdinternational, omschrijft zichzelf als een 'klassieke linksbuiten'. 'Ik zoek graag mijn mannetje op en vind het ook fijn om in de diepte te worden gestuurd. Mijn handelsmerk is de voorzet met links, daarnaast heb ik ook een aardige trap met rechts.'

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt blij te zijn met de komst van de talentvolle Dekker. 'Gino kan als voetballer goed bij AZ passen. Een echte ouderwetse linksbuiten. Wij geven hem nu de kans om zich bij Jong AZ verder te ontwikkelen en vervolgens de stap naar het eerste te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.