AZ moet koppositie aan PSV laten ondanks mijlpaal Pavlidis

Reacties

Vangelis Pavlidis heeft donderdag een record van bijna een halve eeuw oud uit de boeken geschoten, maar de openingsgoal van de Griek volstond niet voor de winst tegen Heracles Almelo: 1-1. Zodoende miste de ploeg van Pascal Jansen de kans om samen met PSV aan kop te blijven.

AZ moet koppositie aan PSV laten ondanks mijlpaal Pavlidis
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De Griek had de bezoekers al na vijf minuten gewaarschuwd, de spits kopte een voorzet van Yukinari Sugawara voorlangs bij Michael Brouwer. Zijn dadendrang bleek binnen het kwartier toch ontembaar. Pavlidis was het eindstation van een goedlopende aanval. Pavlidis is de eerste AZ'er ooit met goals in de eerste zes wedstrijden van de Eredivisie, hij breekt het record van John Metgod die aan de start van seizoen 1977/78 een reeks van vijf trefzekere wedstrijden liet noteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AZ bleef bovenliggend. Myron van Brederode en, uiteraard, Pavlidis, stichtten gevaar en hadden best voor een hogere score kunnen zorgen. Goed werk van Brouwer hield de marge klein, en dat zou belangrijk blijken. Jansen zag zijn ploeg na rust met de minuut steeds ietsje minder worden. Anas Ouahim kopte een ragfijne voorzet van rechtsback Navajo Bakboord tegen de Alkmaarse touwen. AZ hoopte op redding van de VAR. Tevergeefs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AZ herstelde zich eigenlijk niet meer van die tegenslag, het Heracles van trainer John Lammers ging zich naarmate de tijd verstreek steeds beter op zijn gemak voelen in het AFAS Stadion en had met wat meer precisie een nog grotere stunt kunnen bewerkstelligen. De remise zal de ploeg uit Overijssel hoe dan ook tevreden stellen, zeker omdat AZ de tegenstander in het slot nog een paar hachelijke momenten bezorgde.

De grootste kans viel voor Pavlidis, de man die je zo'n kans niet moet geven. Slecht uitverdedigen bood de topschutter een vrije doortocht naar Brouwer, maar andermaal won de goalie een rechtstreeks duel. Na een geblokt schot van Kenzo Goudmijn en een door Sugawara over het doel gelepeld schotje was het vat leeg en bleef het 1-1.

Voor AZ zijn dit de eerste gemorste punten in de Eredivisie, waardoor de Alkmaarders de koppositie nu aan PSV moeten laten en op twee punten afstand volgen. Zondag komt Fortuna Sittard op bezoek in de Kaasstad. Heracles staat keurig negende en ontvangt zondag PEC Zwolle voor een provincieclash op het eigen Erve Asito.

AZ Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
23
21
2
0
77-11
+66
65
2
Feyenoord
23
17
4
2
58-17
+41
55
3
FC Twente
23
14
5
4
45-22
+23
47
4
AZ
23
12
6
5
44-22
+22
42
5
Ajax
23
10
6
7
51-43
+8
36
6
N.E.C.
24
9
9
6
48-39
+9
36
* Actueel tot en met 2 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.