AZ moet geschorste Stengs tot na de interlandperiode missen

Calvin Stengs heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen PEC Zwolle. Een daarvan is voorwaardelijk, waardoor de aanvaller enkel de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam moet toekijken.

De eerste competitiewedstrijd van AZ duurde slechts zeventien minuten voor Stengs. De AZ-aanvaller zette een tackle in op PEC-speler Kenneth Paal, die hij van achteren raakte. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot Stengs een rode kaart te geven, waarna AZ met tien man 1-1 gelijkspeelde tegen de club uit Zwolle. Stengs zag vanaf de tribune hoe Clint Leemans de 0-1 maakte en Myron Boadu in de 68ste minuut voor de 1-1 eindstand zorgde.

AZ-coach Arne Slot vond dat er bij de straf voor Stengs gekeken moest worden naar de impact van de overtreding: 'Ik zie op een rare plek een contactmoment. Het is aan de VAR en de scheidsrechter om in te schatten hoe groot de impact is. Die impact was er totaal niet, want hij staat gewoon op. Het is wel een rare overtreding. Dus dat de VAR er in eerste instantie naar kijkt, snap ik volledig, maar dat er vervolgens niet volgens mijn logica naar wordt gekeken, snap ik minder.'

Lam
Ook PEC Zwolle eindigde de wedstrijd niet met elf spelers. Thomas Lam kreeg een rode kaart wegens het natrappen van Ferdy Druijf. De international van Finland kreeg daarvoor een schorsing van vier wedstrijden waarvan eentje voorwaardelijk. Hij moet de thuisduels met Sparta Rotterdam en PSV missen alsmede de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.