AZ krijgt van KNVB straf voor Kasius te horen

Reacties

De schorsing voor Denso Kasius van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, is door de KNVB gehandhaafd. Het is nog niet duidelijk of AZ in beroep gaat.

AZ krijgt van KNVB straf voor Kasius te horen
© Pro Shots

Kasius ging zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion in de eindfase van de eerste helft de mist in. Hij raakte tegenstander Pawel Bochniewicz met zijn noppen, waar hij ogenschijnlijk ook over de Poolse verdediger heen had kunnen springen of in elk geval voor minder zwaar contact had kunnen zorgen. De VAR greep in en de 21-jarige rechtsback van AZ werd met direct rood van het veld gestuurd. AZ speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen SC Heerenveen.

AZ ging in eerste instantie niet akkoord met het voorstel van de aanklager betaald voetbal. De club zegt nog niet te weten of het in beroep gaat tegen de uitspraak van vrijdagochtend. Blijft deze straf gehandhaafd, dan moet Maarten Martens de vleugelverdediger behalve in de competitiewedstrijd van zondagmiddag tegen Feyenoord ook missen in de bekerwedstrijd tegen de Rotterdammers drie dagen later.

Voor AZ is het zuur dat Kasius zijn ploeg gedupeerd heeft in een periode waarin eerste rechtsback Yuki Sugawara ontbreekt. Laatstgenoemde maakt deel uit van de Japanse selectie die strijdt om de Azië Cup. Japan speelt zaterdag de kwartfinale tegen Iran.

Programma AZ


Zo 4 feb.

Wo 7 feb.

Za 10 feb.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.