AZ kraakt Friese Veerman & Veerman-code overtuigend

Reacties

AZ heeft de tweede zege op rij geboekt in de Eredivisie. SC Heerenveen was op eigen veld niet opgewassen tegen de Alkmaarse dadendrang.

AZ kraakt Friese Veerman & Veerman-code overtuigend
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 3
AZ
AZ

Heerenveen werkte met vertrouwen toe naar het duel met AZ. Dat goede gevoel was ingegeven door de sterke prestaties, die zelfs de beste seizoenstart in de clubhistorie binnen handbereik hadden gebracht. Bij een zege op AZ zou het record van 1997 – 17 punten na acht duels - worden gebroken.

Van het goede gevoel was bij Heerenveen zondag na 45 minuten weinig meer over. De gevreesde tandem Joey Veerman en Henk Veerman kon weinig uitrichten in het Abe Lenstra Stadion, waar de Alkmaarse gasten de kleedkamer voor de rust opzochten met een comfortabele voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die positieve marge kwam AZ toe gezien het spelbeeld, maar de ploeg van Arne Slot kreeg die met dank aan de Friese opponent. In de 28ste minuut maakte Jan Paul van Hecke hands, waarna Teun Koopmeiners vanaf de stip de score opende. In de veertigste minuut werd de marge verdubbeld door een eigen doelpunt van Lucas Woudenberg, die een voorzet van Owen Wijndal achter zijn eigen doelman werkte.

Koud terug op het veld werd de Friese hoop direct de kop ingedrukt. Jesper Karlsson kwam vanaf links naar binnen en prikte de bal door de benen van Sherel Floranus in de korte hoek; 0-3. De Zweedse aanvaller was een plaag voor de Friese defensie, die ondanks een Alkmaars overwicht meer leed bespaard bleef. Mitchell van Bergen werd in de slotfase een eretreffer voor Heerenveen door de paal onthouden. 

Met het overtuigende resultaat in Friesland zette AZ de opmars in de Eredivisie voort. Dankzij de tweede zege op rij staan de slecht gestarte Alkmaarders inmiddels achtste, met vijf punten minder dan nummer zes SC Heerenveen.

SC Heerenveen Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.