AZ kondigt afscheid Eenhoorn als algemeen directeur aan

Reacties

Robert Eenhoorn vertrekt aan het einde van dit seizoen bij AZ. De 56-jarige algemeen directeur legt zijn taken per 1 juli neer. Dat maken de Alkmaarders maandagmiddag bekend.

AZ kondigt afscheid Eenhoorn als algemeen directeur aan
© Pro Shots

Eenhoorn is tegen die tijd bijna tien jaar werkzaam als directeur bij AZ en merkt dat dit zijn tol begint te eisen. 'Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club en het verbeteren van de staat van het betaalde voetbal in het algemeen. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z’n intrede doen en dan moet je conclusies trekken. Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek', legt de Rotterdammer zijn beslissing op de clubwebsite uit.

Eenhoorn zegt nog niet te weten wat hij hierna gaat doen. In het verleden werd hij wel eens in verband gebracht met de functie van algemeen directeur bij Feyenoord. Voor speculaties vindt de oud-honkballer en voormalig honkbaltrainer het nog te vroeg. 'Ik ben bovenal ook nog niet weg en zal me tot het daadwerkelijke afscheid voor de volle honderd blijven inzetten voor de club die me zo dierbaar is geworden.' De komende tijd zal Eenhoorn de club helpen bij de zoektocht naar een vervanger in het inwerken van zijn eventuele opvolger.

In de tien jaar dat Eenhoorn bij AZ werkte, groeiden de Alkmaarders uit tot uitdager van de traditionele topdrie en werden zij vaak als voorbeeldclub gezien. Zelf is de algemeen directeur vooral trots op de sportieve en financiële gezondheid van de club en daarnaast de veelgeroemde jeugdopleiding van AZ aanhaalt. 'AZ draait al jaren mee in de top van de Eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten', stelt Eenhoorn, die de in 2014 de opvolger was van Toon Gerbrands, die destijds naar PSV vertrok.

Sinds 2016 werkt Eenhoorn bij AZ samen met Max Huiberts, die het aanstaande vertrek van zijn collega betreurt. 'Ik ben Robert veel dank verschuldigd. Hij was veel meer dan een collega en heeft mede bijgedragen aan mijn ontwikkeling als directeur voetbalzaken. Robert was met zijn ruime achtergrond in de topsport en verscheidenheid in functies van enorme toegevoegde waarde binnen onze club. Ik zie hem als een van de beste sportbestuurders van Nederland', aldus Huiberts, die stelt dat AZ nu doorschakelt in de zoektocht naar een vervanger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
23
21
2
0
77-11
+66
65
2
Feyenoord
23
17
4
2
58-17
+41
55
3
FC Twente
23
14
5
4
45-22
+23
47
4
AZ
23
12
6
5
44-22
+22
42
5
Ajax
23
10
6
7
51-43
+8
36
* Actueel tot en met 25 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.