AZ klaart klusje en mag nog hopen op titelprolongatie Youth League

Reacties

AZ Onder-19 heeft zich zonder moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Youth League. De Alkmaarders hadden op eigen veld al een indrukwekkende marge (12-0) opgebouwd, maar wonnen ook de return in Litouwen eenvoudig van Klaipėdos zonder al te veel moeite (0-2).

AZ klaart klusje en mag nog hopen op titelprolongatie Youth League
Klaipėdos FM U19
Klaipėdos FM U19
0 - 2
AZ U19
AZ U19

Afgelopen seizoen excelleerde de talentenfabriek van AZ al in de Youth League. Eintracht Frankfurt, Barcelona, Real Madrid, Sporting Portugal en Hajduk Split werden op imponerende wijze verslagen. Het leverde de eindzege van het toernooi op.

Als titelverdediger pakte AZ direct een record, door in de heenwedstrijd tegen Klaipėdos genadeloos uit te halen. Het was de grootste zege ooit in de Youth League. Daardoor werd het bezoek aan Litouwen niet meer dan een formaliteit.

Coëfficiëntenpunten leverde het helaas niet op, maar AZ deed wel gewoon zijn plicht dinsdagavond. Het leverde tien doelpunten minder op dan drie weken eerder, maar doelpunten van Wassim Bouziane en Anthony Smits zorgden voor een overwinning (0-2). Daardoor gaat AZ weer een ronde verder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.