AZ kan geen vuist maken in voorlaatste test voor Champions League-avontuur

Reacties

AZ heeft zaterdag niet aan het zelfvertrouwen gewerkt. De ploeg van Arne Slot ging in het eigen AFAS Stadion met 0-2 onderuit tegen AS Monaco, dat een stuk gevaarlijker was dan zijn tegenstander.

AZ kan geen vuist maken in voorlaatste test voor Champions League-avontuur
© Pro Shots

Bij AZ wordt toegewerkt naar wat het eerste piekmoment van het seizoen moet worden: op 26 augustus om 16.30 uur is de aftrap van het duel met Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League. De Alkmaarders zetten de voorbereiding in met drie nederlagen, maar klopten vorige week Lille met 2-1.

Tegen het soepel combinerende AS Monaco had AZ het lastiger dan vorige week tegen Lille. De Monegasken gaven weinig weg en zetten de thuisploeg in fases aardig onder druk. Helemaal uit de lucht vallen kwam de 0-1 dan ook niet. Het was Aleksandr Golovin die de score opende door Marco Bizot vanuit een lastige hoek te verschalken.

AZ, waar Calvin Stengs en Ron Vlaar nog ontbraken wegens blessureleed, deed via Oussama Idrissi bijna iets terug. De aanvaller zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Benjamin Lecomte. Heel veel mogelijkheden creëerde de ploeg van Slot in de eerste helft echter niet.

Na de hervatting speelde AZ iets sneller naar voren, maar ging het vaak in de opbouw mis. Monaco bleef de meest gevaarlijke ploeg en de 0-2 van Wissam Ben Yedder, een ruim kwartier voor tijd, kwam dan ook niet als een verrassing. Bizot kon een uithaal van Golovin niet klemmen, waarna Ben Yedder de bal oppikte, Bizot omspeelde en het lege doel vulde.

Zakaria Aboukhlal leek de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de vlag omhoog ging voor buitenspel. Omdat een gevaarlijke vrije trap van Teun Koopmeiners nog over het doel werd getikt slaagde AZ er dus niet in om iets terug te doen tegen Monaco, waar zomeraanwinst Antony Musaba overigens geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Viktoria Plzen treedt AZ donderdag nog aan tegen Fortuna Sittard.

De beginopstelling van AZ:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.