AZ is met gedachten bij Seuntjens ondanks riante zege op FC Emmen

AZ heeft zaterdag de vierde plek in de Eredivisie steviger in handen genomen. Na het puntenverlies van Vitesse tegen SC Heerenveen won AZ zelf op eigen veld ruimschoots van FC Emmen. Smet op de zege was het uitvallen van Mats Seuntjens, na een ongelukkige botsing met teamgenoot Oussama Idrissi.

AZ
AZ
5 - 0
FC Emmen
FC Emmen

AZ kwam geen moment in gevaar tegen FC Emmen, dat na de winterstop vier punten pakte uit twee duels. Kjell Scherpen moest al in de derde minuut in actie komen op een schot van Calvin Stengs en deed dat naar behoren. Slechts een paar minuten later kreeg hij alsnog de 1-0 om de oren. Serdar Gözübüyük legde de bal op de stip na een overtreding van Caner Cavlan en Teun Koopmeiners benutte de strafschop in de rechterhoek.

Nog voor rust gaf Gözübüyük de thuisclub een tweede strafschop. Dit keer vergreep Keziah Veendorp zich aan Guus Til. Weer was het Koopmeiners die aan mocht leggen en weer deed hij dat succesvol (2-0). FC Emmen speelde vanaf dat moment eigenlijk al een verloren wedstrijd en liep nog voor rust ook tegen de derde tegentreffer aan in Alkmaar.

Michael de Leeuw was onbedoeld betrokken bij dat doelpunt: een voorzet van Jonas Svensson ging via het hoofd van de aanvaller binnen en berokkende Emmen zo nog meer schade. John van den Brom, die na dit seizoen overstapt naar FC Utrecht, zag het tevreden aan en moet gedacht hebben aan een grote uitslag na rust. Die kwam er echter niet, mede door een naar incident in de tweede minuut van de tweede helft.

Bij de eerste serieuze aanval zagen Seuntjens en Idrissi elkaar namelijk totaal over het hoofd. De twee kwamen akelig in botsing en bleven beiden liggen. Stengs had er geen weet van en zorgde fraai voor 4-0, maar zag na het juichen dat zijn twee teamgenoten op de grond lagen. Met name Seuntjens was er slecht aan toe: na minutenlange verzorging door de medische staf werd hij per brancard voorzichtig weggedragen.

De aftocht van de aanvaller wierp een schaduw over het restant van de tweede helft. Björn Johnsen pakte als vervanger van Seuntjens nog wel AZ's vijfde van de avond en ook zijn vijfde treffer van het seizoen mee: op aangeven van Stengs schoot hij de 5-0 binnen langs Scherpen. Even tevoren had Idrissi al de paal geraakt. FC Emmen deed zijn best de eer te redden met een doelpunt, maar dat was de ploeg van Dick Lukkien niet gegeven.