AZ imponeert tegen zwak Twente op weg naar herkansing in De Kuip

Reacties

AZ heeft zich woensdag ten koste van FC Twente geplaatst voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. In Alkmaar was de formatie van John van den Brom veel te sterk voor de Tukkers: 4-0.

AZ imponeert tegen zwak Twente op weg naar herkansing in De Kuip

Bij de ploeg van Gertjan Verbeek keerde Oussama Assaidi terug in de basis. De aanvaller liet afgelopen weekend nog verstek gaan tegen FC Utrecht (3-1 verlies) door een blessure. AZ greep in de openingsfase direct het initiatief. De eerste echt grote kans leverde ook direct een doelpunt op voor de thuisploeg. Jonas Svensson kapte zich vrij en legde terug op de rand van het zestienmetergebied. Daar stond Guus Til volledig vrij om de bal vervolgens beheerst onder in de hoek achter doelman Joël Drommel te plaatsen: 1-0.

Guus Til schiet de openingstreffer binnen.
Guus Til schiet de openingstreffer binnen.

AZ nam het heft gedurende de eerste helft stevig in handen, maar verzuimde de marge te vergroten. Zo stuitte Alireza Jahanbakhsh op Drommel en slaagde Wout Weghorst er niet in om de rebound tot een doelpunt te verwerken. Aan de andere kant kwam FC Twente er één keer gevaarlijk uit, maar keeper Marco Bizot had een antwoord op de inzet van Assaidi.

In het ijskoude Alkmaar waren de kansen in de twintig minuten na de pauze schaars, maar AZ toonde zich weer uiterst efficiënt. Na ruim een uur leverde Oussama Idrissi een fraaie voorzet, waarna Weghorst overtuigend binnen knikte: 2-0. Het was alweer de negende treffer van de spits in het bekertoernooi.

Niet veel later maakte AZ aan de laatste onzekerheid een einde. Fredrik Midtsjø gaf de bal na een mooie aanval strak voor bij de tweede paal. Voor Idrissi was het een koud kunstje om de bal binnen te werken: 3-0. FC Twente slaagde er niet in om de spanning ook maar enigszins terug te brengen in het duel. Fredrik Jensen kreeg nog een goede mogelijkheid, maar hij schoot rakelings voorlangs.

In de slotfase werd het allemaal nog iets pijnlijker voor de Tukkers. Idrissi maakte zijn tweede van de avond na een assist van Weghorst. AZ liep op deze wijze uit naar een ruime overwinning tegen een uitermate zwak FC Twente.

Later op deze woensdagavond wordt de tegenstander van AZ in de bekerfinale bekend. Feyenoord en Willem II vechten dan om het andere ticket voor de eindstrijd op zondag 22 april in De Kuip. Dan hebben de Alkmaarders de kans om zich te revancheren voor de verloren bekerfinale van afgelopen seizen tegen Vitesse (0-2).

'Dynamisch AZ steelt momenteel de show in Nederland'
'Bij FC Twente zat er vanaf de eerste minuut helemaal niets in'
'Holla heeft na bekerdreun nog alle vertrouwen in redding FC Twente'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.