AZ huurt Roemeens international van Club Brugge

Reacties

AZ heeft zaterdag een akkoord bereikt met Club Brugge over de huur van Dorin Rotariu. De Alkmaarders hebben tevens een optie tot koop op de 22-jarige Roemeen bedwongen.

AZ huurt Roemeens international van Club Brugge

Brugge pikte Rotariu in januari 2017 op bij Dinamo Boekarest voor zo'n 2,2 miljoen euro. Het afgelopen seizoen speelde de aanvaller op huurbasis voor Royal Moeskroen (foto). Daar was hij in dertig officiële wedstrijden goed voor elf doelpunten en vijf assists. De 22-jarige aanvaller heeft vijf interlands voor Roemenië achter zijn naam.

Het komende seizoen speelt de Roemeense linkspoot dus in de Eredivisie. 'Ik heb een goed gevoel bij AZ', verklaart Rotariu die overstap. 'Ik denk dat we met het team, de club en de fans grote dingen kunnen bewerkstelligen. Ik ben iemand die alles geeft om het team aan de overwinning te helpen en hard werkt om de doelen te bereiken.'

Directeur voetbalzaken Max Huiberts geeft uitleg over zijn nieuwe aanwinst. 'Dorin is een heel creatieve, linksbenige buitenspeler. Wij hebben hem voor de rechterflank gehaald. Dorin heeft een enorme versnelling en heeft bewezen doelpunten te kunnen maken. Alles bij elkaar past hij goed bij onze manier van spelen. Het is echt een speler waarvoor ons publiek naar het stadion komt.'

Met de komst van Rotariu lijkt AZ in te spelen op een eventueel vertrek van Alireza Jahanbakhsh, die door meerdere clubs uit grote competities gevolgd wordt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.