AZ heeft de wind mee tegen Heracles

AZ had tegen Heracles Almelo (3-0) letterlijk en figuurlijk de wind mee. De doelpunten vielen voor de thuisploeg op gunstige momenten en bij de tweede goal hadden de weersomstandigheden een directe invloed.

In de 23ste minuut bracht Demy de Zeeuw een corner voor de goal. Gedragen door de flinke wind in het DSB Stadion plofte de bal zonder door iemand te worden aangeraakt bij de tweede paal binnen. Dat betekende voor AZ de 2-0 en daar had het niet eens zo heel veel moeite voor hoeven doen.

De Alkmaarders koesterden al na twee minuten een 1-0 voorsprong. Stijn Schaars loste een zondagschot van ongeveer 25 meter en zag de bal als een granaat in de kruising slaan. Door de vroege achterstand leek bij Heracles de moed al in de schoenen te zinken. De gasten maakten niets klaar. Ook in de tweede helft met de wind mee, kwam Heracles er niet aan de pas. In de slotfase schroefde AZ de score nog op. Shota Arveladze schoot van grote afstand raak, waarbij de bal nog licht werd getoucheerd door een verdediger. De Georgische aanvoerder zorgde ook voor 4-0, waarna invaller Danny Koevermans op 5-0 bepaalde.

Met de winst op zak kan AZ zondag rustig bekijken hoe Ajax en PSV het er in hun onderlinge duel vanaf brengen. Door het verlies in Alkmaar pakte Heracles slechts één punt in de laatste vijf wedstrijden en zakt het naar de onderkant van de middenmoot.