AZ heeft aanvallend goud in handen met De Drie Musketiers

Reacties

AZ is na twee duels koploper van de Eredivisie. Zes uit twee, zes goals vóór, nul tegen en daarnaast volop uitzicht op het bereiken van de play-offs om Europa League-plaatsing. De cijfers zijn vooralsnog perfect, niet in de laatste plaats door het levensgevaarlijk triumviraat voorin.

AZ heeft aanvallend goud in handen met De Drie Musketiers

Twee verschillende foto's, twee verschillende wedstrijden, maar twee keer vrijwel precies hetzelfde plaatje. Oussama Idrissi in het midden, met zijn armen om zijn aanvallende maatjes Myron Boadu en Calvin Stengs heen. Het enige verschil tussen de foto van RKC Waalwijk-uit (hoofdfoto, links) en Fortuna Sittard-thuis (rechts): op de ene foto kijkt het drietal naar links en op de andere naar rechts, terwijl Boadu op de ene foto links van Idrissi staat en op de andere foto rechts van hem.

Het Eredivisie-seizoen is pas twee wedstrijden oud, maar nu al is duidelijk dat het Alkmaarder aanvalstrio in bloedvorm verkeert. Veel tastbaarder bewijs dan afgelopen zondagmiddag ga je daarvoor niet vinden. Tijdens de 0-2 zege bij RKC was Idrissi goed voor beide doelpunten, beide keren scoorde hij op aangeven van Boadu, maar de échte uitblinker in Waalwijk was de ongrijpbare Stengs.

Drietrapsraket
Het duurde even voordat de AZ-aanvalspuzzel compleet was. Idrissi sloot deze voorbereiding later aan vanwege zomerse Afrika Cup-verplichtingen, waardoor trainer Arne Slot het seizoen in het Europa League-thuisduel met BK Häcken (0-0) begon met Albert Gudmundsson op de linkerflank. Een week later in de return (0-3 winst) werd de drietrapsraket voor het eerst in stelling gebracht. Met succes, want waar scoren in Alkmaar dus niet lukte, lukte dat in Zweden wel. Drie keer zelfs. De doelpuntenmakers? Boadu (0-1), Stengs (0-2) en Idrissi (0-3).

Slot wist genoeg, en ook in de seizoensouverture tegen Fortuna Sittard (4-0 winst) koos hij voor zijn Drie Musketiers. Na de 1-0 van Ron Vlaar (uit een corner van Stengs) tekenden Idrissi (op aangeven van Boadu) en Boadu zelf (op aangeven van Stengs) voor de 2-0 en 3-0. Ook bij de 4-0 van Yukinari Sugawara was Stengs de aangever. Samenvattend: AZ maakte tot nu toe negen doelpunten, iedere keer was Stengs, Boadu en/of Idrissi daarbij betrokken.

Idrissi was tegen RKC (tijdens de 600ste Eredivisie-zege ooit van AZ) betrokken bij zijn 25ste en 26ste Eredivisiegoal voor AZ: hij staat op veertien goals en twaalf assists. Dat is het hoogste aantal van alle AZ-spelers sinds zijn Eredivisie-debuut voor de club uit Alkmaar, op 19 januari 2018. En Boadu, die vier van zijn vijf Eredivisie-assists op Idrissi gaf, bereidde vaker een Eredivisietreffer van Idrissi voor dan iedere andere speler.

Indrukwekkende cijfers, die veel beloven voor komend seizoen. Mits ze alledrie in Alkmaar blijven, natuurlijk. Dat lijkt in het geval van Stengs en Boadu wel zeker te zijn, Idrissi werd eerder deze zomer in verband gebracht met een transfer naar FK Krasnodar. Over precies drie weken sluit de transfermarkt in Nederland, daarna zal blijken of AZ dit seizoen daadwerkelijk goud in handen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.