AZ haalt 'cognitief sterke' Zweed naar Alkmaar

Reacties

Rasmus Wendt heeft zich verbonden aan AZ. De achttienjarige aanvaller van BK Häcken wil zijn eerste half jaar gebruiken om te aarden.

AZ haalt 'cognitief sterke' Zweed naar Alkmaar

Wendt maakte in december tijdens een stage genoeg indruk om een contract te verdienen in Alkmaar. In de verbintenis voor een half jaar is een optie opgenomen de samenwerking met twee jaar te verlengen.

AZ prijst zich gelukkig dat de Zweed heeft gekozen voor AZ. 'Rasmus is een heel interessante speler, zeker op fysiek gebied. Hij is een jongen met snelheid en veel diepte in zijn spel. Daarnaast is hij technisch vaardig en kan hij goed tussen de linies spelen. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen', zegt hoofd opleiding Paul Brandenburg op de clubwebsite.

In Alkmaar komt Wendt, die begint bij de beloftes, met verwachtingen binnen. 'Naast dat hij op school intelligent is, hij zit in zijn laatste jaar van het gymnasium, komt hij ook heel goed uit de cognitieve testen. Er zit nog veel rek in zijn ontwikkeling', aldus Brandenburg.

Wendt spreekt bij het zetten van zijn handtekening van 'een groot moment'. 'AZ is een familiaire en professionele club. Ik kan hier werken met alleen maar specialisten. Het komende half jaar focus ik mezelf op het aarden in Nederland. Hopelijk kan ik dan in de toekomst de stap naar het eerste maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.