AZ haalt Bizot en verwacht vertrek Rochet

Reacties

Marco Bizot staat de komende vier seizoenen onder contract bij AZ. De 26-jarige doelman, die overkomt van RC Genk, lijkt in Alkmaar eerste doelman én dus de opvolger van Tim Krul te worden. 'Garanties heb je nooit, maar ik ga m'n uiterste best doen om eerste keeper te worden'.

AZ haalt Bizot en verwacht vertrek Rochet

De transfer, die al enkele dagen in de lucht hing, werd donderdagmiddag bezegeld. Bizot, die in Nederland naam maakte bij FC Groningen, was zichtbaar tevreden met zijn transfer. 'Ik ben blij verrast dat AZ bij mij is uitgekomen', liet de doelman op de clubwebsite weten. 'AZ was zoek naar een Nederlandse keeper. Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toevoeging kan zijn voor de selectie en de jonge jongens een beetje wegwijs maken. Garanties heb je nooit, maar ik ga m'n uiterste best doen om eerste keeper te worden. Wanneer straks het seizoen begint, ga ik daarmee verder.'

Bizot kwam medio 2012 via Jong Ajax bij FC Groningen terecht, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde en in de zomer van 2014 voor anderhalf miljoen euro aan Genk werd verkocht. In België was de goalie dit seizoen onomstreden onder de lat, maar sinds eind januari staat hij met een enkelblessure aan de kant. 

'Wij zochten een nieuwe eerste doelman en Marco voldoet aan alle eigenschappen die wij daarin graag zien', aldus AZ-directeur Max Huiberts. 'Hij is in Nederland opgeleid, kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen. Al met al een hele hoop eigenschappen waardoor wij voor Marco hebben gekozen.'

Rochet
Afgelopen seizoen was Sergio Rochet de eerste twintig wedstrijden eerste keuze van trainer John van den Brom. Toen vervolgens Newcastle United-huurling Krul overkwam van Ajax, moest de Uruguayaan genoegen nemen met een plek op de bank. Huiberts verkondigde tegenover FOX Sports dat Rochet na dit seizoen op zoek gaat naar een nieuwe club. 'Hij heeft aangegeven dat hij niet als tweede keeper bij AZ zal blijven. Hij gaat zijn heil elders zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.