AZ en Willem II in afwachting van Europees lot

Reacties

In Nyon wordt maandagmiddag geloot voor de volgende voorrondes voor de Champions League en Europa League. In tegenstelling tot AZ heeft Willem II daarbij een beschermde status.

AZ en Willem II in afwachting van Europees lot
© Pro Shots

AZ gaat in de pot voor de ploegen die als niet-kampioen een plaats in de Champions League willen bemachtigen. De Alkmaarse club, die in de tweede voorronde afrekende met Viktoria Plzen, is daarbij niet geplaatst. Daardoor komt de tegenstander uit het rijtje Benfica, Dinamo Kiev en AA Gent. De wedstrijd wordt gespeeld op 15 of 16 september.

Voor Willem II begint het hernieuwde Europese avontuur in de tweede voorronde van de Europa League. De Tilburgers, die in 2005 voor het laatst actief waren in Europa, weten maandagmiddag wie de tegenstander wordt op 17 september.

De UEFA heeft Willem II een beschermde status meegegeven. In de aanloop naar de loting wordt er een eerste verdeling gemaakt op basis van onder andere de beschikbaarheid van goedgekeurde stadions. Daarmee wordt voorkomen dat twee clubs zonder een onderkomen dat voldoet aan de UEFA-eisen aan elkaar worden gekoppeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in deze fase van de kwalificatie voor de Champions League en de Europa League gaat het om één duel zonder publiek. De jacht op een Europa League-ticket begint voor PSV in de derde voorronde. Feyenoord is al geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.