AZ en Maarten Martens naderen akkoord over nieuwe rol

Reacties

Maarten Martens en AZ zijn in de afrondende fase van gesprekken over contractverlenging. De 38-jarige Belg gaf drie maanden geleden aan toe te zijn aan iets anders dan zijn huidige trainerschap bij Jong AZ. Daarop zijn beide partijen in overleg gegaan over een nieuwe rol binnen de club. Die is nu gevonden. Het is de bedoeling dat Martens vanaf volgend seizoen een brugfunctie gaat vertolken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Het betreft een nieuwe functie in de technische organisatie van AZ.

AZ en Maarten Martens naderen akkoord over nieuwe rol
© Pro Shots

In zijn rol als zogeheten transitiecoach zal Martens zich met name richten op de ontwikkeling van de grootste talenten in de eindfase van de opleiding. In die hoedanigheid zal hij zowel bij het eerste elftal als bij Jong AZ op het trainingsveld staan. Daarnaast is de opzet dat Martens verhuurde A-selectiespelers intensief gaat volgen. Er ligt een contract tot medio 2025 voor hem klaar. Ook de twee assistent-trainers van hoofdcoach Pascal Jansen, Kenneth Goudmijn en Robert Franssen, kunnen voor twee seizoenen bijtekenen.

Als Martens definitief akkoord is met de nieuwe constructie, krijgt hij bij de hoofdmacht te maken met vijf doorstromende talenten. Wouter Goes, Mexx Meerdink, Ernest Poku, Lewis Schouten en doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro hebben te horen gekregen dat ze deze zomer definitief worden overgeheveld naar de A-selectie. Zij maakten afgelopen seizoen deel uit van de jeugdploeg die de UEFA Youth League won. Van hen hebben Goes, Meerdink en Poku hun debuut in het eerste elftal al gemaakt. Jan Sierksma, de coach die de jeugdploeg naar de eindzege in Europa leidde, is volgend seizoen de opvolger van Martens bij Jong AZ.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.