AZ-directeur Huiberts: 'We houden deze groep bij elkaar'

Reacties

Max Huiberts verwacht een rustige transfermaand voor AZ. De technisch directeur wil sowieso niet meewerken aan een tussentijds vertrek van bepalende spelers.

AZ-directeur Huiberts: 'We houden deze groep bij elkaar'
© Pro Shots

Met name Calvin Stengs en Myron Boadu worden vaak gelinkt aan grote Europese clubs. Zaakwaarnemer Mino Raiola sprak vorige week in een groot interview met VI nog in breder verband over de interesse in Nederlandse talenten en vertelde bijna dagelijks benaderd te worden voor talenten als Stengs en Boadu.

Huiberts (op de foto bij de presentatie van Jordy Clasie afgelopen zomer) vertelt dat het vooralsnog een rustige transferperiode is voor AZ. 'Tot nu toe heeft geen enkele club zich voor een speler van ons gemeld. Ik kan me ook niet voorstellen dat dat nog gaat gebeuren. We zijn met een goed seizoen bezig en ik denk dat onze jongens dit seizoen heel graag met elkaar willen afmaken. Wij houden deze groep bij elkaar', zegt de beleidsmaker tegen VI. Björn Johnsen werd wel al verkocht, hij vertrok naar het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai. Verder worden geen uitgaande transfers verwacht.

AZ bereidt zich momenteel in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Daarbij kan trainer Arne Slot weer beschikken over vier 'extra' spelers, onder wie Ron Vlaar en Albert Gudmundsson, die na blessures zijn teruggekeerd. 'In feiten hebben we er vier spelers bij', doelt Huiberts daarbij ook nog op de komst van Ramon Leeuwin en Hakon Evjen. Zijn conclusie is duidelijk: 'Onze selectie is nu breed genoeg, we hoeven er geen spelers bij.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.