Avontuur in Championship lonkt voor trainer Moniz

Reacties

Als het aan het bestuur van Blackpool ligt, krijgt de hoofdmacht in het nieuwe seizoen een Nederlands gezicht. De nummer 20 van de Championship van de voorbije jaargang toonde recent nadrukkelijk belangstelling voor Tom Beugelsdijk, verdediger van ADO Den Haag. Daarnaast geldt Ricardo Moniz als een van de kandidaten voor de positie van hoofdtrainer

Avontuur in Championship lonkt voor trainer Moniz

Die functie in Blackpool is vacant sinds het ontslag van manager Paul Ince in januari. Met player-boss Barry Ferguson als interim werd handhaving op het nippertje gerealiseerd. Maar mede door het vertrek van zeventien spelers willen The Seasiders het nieuwe seizoen een volledig nieuwe start maken. Moniz is, na het verkleinen van Blackpools shortlist, intussen favoriet bij de bookmakers.

Sinds eind maart is de 49-jarige Nederlander hoofdcoach van Lechia Gdansk. In Polen loodste de vroegere trainer van Hamburger SV (interim), Red Bull Salzburg en Ferencváros de club tijdens de laatste drie speelronden van het seizoen naar de kampioenencompetitie. Inmiddels heeft Lechia Gdansk met nog drie duels te spelen zelfs uitzicht op een Europa League-ticket. De bedoeling is dat de nieuwe manager van Blackpool de hoofdmacht vanaf het nulpunt gaat opbouwen.

Twee jaar terug was Moniz in beeld bij Wigan Athletic. De toenmalige manager Roberto Martínez was kandidaat bij Liverpool, maar bleef uiteindelijk aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.