Ávila is de tiende Argentijn ooit in Ajax-dienst

Reacties

De nieuwste versterking van Ajax heet Gastón Ávila. De back komt over van Antwerp FC en is de tiende Argentijn in dienst van de recordkampioen van Nederland. Zijn voorgangers kennen wisselend succes.

Ávila is de tiende Argentijn ooit in Ajax-dienst
© Pro Shots

Op korte termijn is de 21-jarige verdediger de enige speler uit het land van de wereldkampioen die Maurice Steijn ter beschikking heeft, de Haagse coach moet doelman Géronimo Rulli voorlopig missen met een schouderblessure. Onder de acht andere Ajax-Argentijnen zitten een paar succesverhalen: Nicolás Tagliafico werd een publiekslieveling, van Lisandro Martínez kan hetzelfde gezegd worden. Laatstgenoemde leverde Ajax bovendien een gigantische transfersom op bij zijn vertrek naar Manchester United.

Daartegenover staan vooral spelers die hun naam nooit écht in de Amsterdamse annalen konden noteren. Juan, Ivan César Gabrich, Mauro Rosales, Darío Cvitanich, Lisandro Magallán en Lucas Ocampos varieerden van nuttige krachten tot regelrechte mislukkingen. Slechts drie landen hebben meer Ajacieden voortgebracht: naast uiteraard Nederland zijn dat België en Denemarken. Met Mika Godts en Anton Gaaei hebben die twee Europese naties ook nu een vertegenwoordiger in Amsterdamse dienst.

Onze analyse van Gastón Ávila.

De Argentijnen van Ajax

Speler Eredivisie-duels voor Ajax
Nicolás Tagliafico 115
Lisandro Martínez 64
Mauro Rosales 63
Darío Cvitanich 30
Gerónimo Rulli 20
Mariano Juan 17
Iván Gabrich 10
Lisandro Magallán 4
Lucas Ocampos 4
Gastón Ávila -
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.