Averij Norwich na 'shocking tackle' van Dijks op Emnes

Diverse Nederlanders vertolkten zaterdagmiddag een hoofdrol in het Championship. Een overzicht.

Norwich City - Blackburn Rovers 2-2
Voormalig Ajacied Mitchell Dijks, die goed was begonnen aan zijn periode in Engeland, eiste zaterdag een negatieve hoofdrol op. De linksback kreeg een directe rode kaart na twintig minuten voor een flinke tackle op landgenoot Marvin Emnes.

Daarvoor was Norwich City, dat voor het eerst sinds het ontslag van trainer Alex Neil speelde, op voorsprong gekomen via Cameron Jerome. Het duurde lang voordat de bezoekers profiteerden van het overtal. Pas nadat miljoenenaankoop Yanic Wildschut (acht miljoen euro) twintig minuten voor tijd het veld in kwam, sloeg Blackburn Rovers toe. Lucas João scoorde twee keer, waarna Cameron de tien man van Norwich met zijn tweede alsnog een punt bezorgde.

Preston North End - Reading 3-0
Het Reading van trainer Jaap Stam heeft een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Preston North End. Engelsman Tom Barkhuizen (twee keer) en Daryl Horgan waren trefzeker voor de gastheren. Joey van den Berg speelde de hele wedstrijd, Roy Beerens stond het laatste kwartier binnen de lijnen. Door het verlies blijft Reading steken op plek vijf, die net als de twee plaatsen erboven en de plaats eronder recht geeft op play-offs voor promotie naar de Premier League.

Newcastle United - Fulham 1-3
Reading was niet de enige ploeg die onverwacht onderuit ging. Koploper Newcastle United zag Brighton & Hove Albion gelijk komen in puntenaantal doordat Fulham zegevierde op St. James’ Park. Tom Cairney, de pas zestienjarige Ryan Sessegnon (twee keer) scoorden voor de Londenaren. Daryl Murphy vond als enige Newcastle-speler het net. Tim Ream miste in de slotfase uit een penalty de mogelijkheid op de 1-4.

De zestienjarige (!) Ryan Sessegnon viert zijn tweede treffer tegen Newcastle United.

Brentford - Huddersfield Town 0-1
Rajiv van La Parra bezorgde Huddersfield Town het volle pond op visite bij Brentford, waar Florian Jozefzoon na ruim een uur het veld verliet. De voormalig SC Heerenveen-aanvaller schoot na een half uur raak. In het restant van de wedstrijd bleef de minieme voorsprong intact. Nummer drie Huddersfield, dat onlangs Manchester City tot een replay dwong in het FA Cup-toernooi, loopt daarmee drie punten in op Newcastle (zes punten achterstand).

Cardiff City - Birmingham City 1-1
Maikel Kieftenbeld speelde met Birmingham City de volledig negentig minuten mee in Wales, waar Cardiff en Birmingham elkaar in evenwicht hielden door goals van Joe Ralls (Cardiff) en Lucas Jutkiewicz.