Auxerre, Kopenhagen en Zilina door in kampioenenbal

AJ Auxerre, FC Kopenhagen en MSK Zilina hebben zich geplaatst voor de Champions League. De ploegen wonnen van respectievelijk Zenit Sint-Petersburg, Rosenborg BK en Sparta Praag die genoegen moeten nemen met de Europa League.

AJ Auxerre-Zenit Sint-Petersburg 2-0 (0-1)Zenit Sint-Petersburg had een 1-0 voorsprong, afgedwongen in de thuiswedstrijd, op zak en reisde met een goed gevoel af naar Frankrijk. Al na negen minuten keken de Russen echter tegen een achterstand aan. Cedric Hengbart kopte een voorzet van Benoît Pedretti binnen.

Ondanks een moordend tempo duurde het tot de tweede helft voordat er grote kansen ontstonden. Vladmir Bystrov zag zijn inzet prachtig gekeerd worden door Auxerre-goalie Olivier Sorin. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en maakte in de 53ste minuut de 2-0.

Adama Coulibaly verlengde een hoekschop van Pedretti en deze werd door een weergaloze volley van Ireneusz Jelen tot doelpunt gepromoveerd. De kansen voor Zenit slonken fors toen keeper Vyacheslav Malafeev in de 65ste minuut de rode kaart kreeg en in de 80ste minuut werd gevolgd door Tomas Hubocan. Toch kregen de Russen nog kansen, maar Danny mikte net naast en Sorin keerde een gevaarlijke vrije trap van Bruno Alves.

FC Kopenhagen-Rosenborg BK 1-0 (1-2)Al 31 wedstrijden was Rosenborg BK ongeslagen in alle competities. Met de 2-1 zege in eigen huis op zak moest FC Kopenhagen de 32ste wedstrijd worden die niet verloren ging. Het was echter FC Kopenhagen dat de dienst uitmaakte. Na ruim een half uur kopte Sölvi Ottesen de bevrijdende Deense treffer binnen. De score had hoger uit kunnen vallen, maar Martin Vingaard en Roar Strand mikten op het houtwerk.

MSK Zilina-Sparta Praag 1-0 (2-0)MSK Zilina was met de 2-0 overwinning in het uitduel met Sparta Praag al flink onderweg naar de Champions League. De enige goal van de wedstrijd was een prachtige. Momodou Ceesay tekende met een acrobatische omhaal voor de winnende treffer.