Austria moet AZ voorlaten ondanks winst op Malmö

Ondanks een 2-0 overwinning tegen Malmö FF is Austria Wien uitgeschakeld. Nacer Barazite was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de Oostenrijkers.

Austria moet AZ voorlaten ondanks winst op Malmö

Austria Wien begon de wedstrijd met twee punten achterstand op AZ en een minder goed doelsaldo. Het onderlinge resultaat tussen de Oostenrijkers en de koploper van de Eredivisie was gelijk, dus bij een gelijke stand zou het doelsaldo de doorslag geven. Dat was in het voordeel van het Alkmaarse elftal.

De thuisploeg, waar Nacer Barazite (foto) een basisplaats had, zocht dan ook nadrukkelijk de aanval tegen het al uitgeschakelde Malmö FF en nam het Zweedse doel met grote regelmaat onder vuur. De bezoekers stelden daar weinig tegenover.

Na een uur spelen kreeg Austria Wien dan eindelijk loon naar werken. Michael Liendl controleerde een door Johan Dahlin, de goalie van Malmö, weg gestompte bal en haalde uit. De Austria-speler had geluk dat de bal nog werd aangeraakt door Mathias Ranégie zodat deze in het net belandde.

Tien minuten voor tijd viel de tweede Oostenrijkse treffer. Barazite bleef uiterst koel nadat hij de bal ontving van Zlatko Junuzovic. Doordat AZ gelijk speelde, moest de ploeg nog vier doelpunten maken. Die opdracht was te hoog gegrepen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's