Australische droom Bolt spat uiteen

Reacties

Usain Bolt en Central Coast Mariners gaan niet met elkaar in zee. Zo komt zijn avontuur in Australië tot een vroeg einde.

Australische droom Bolt spat uiteen

Bolt hoopte in de A-League zijn droom om professioneel voetballer te worden te verwezelijken. De drievoudig olympisch kampioen op de 100 én 200 meter onderging de afgelopen acht weken een testperiode bij Central Coast Mariners. Bolt kreeg in Australië veel kritiek op zijn kwaliteiten, maar scoorde wel twee keer in een wedstrijd van de nummer zes van de Australische competitie.

Central Coast Mariners wilde Bolt, grotendeels op commerciële gronden, aan zich binden. Maar de twee partijen kwamen niet tot overeenstemming over een contract, waardoor hun samenwerking eindigt. Volgens The Guardian was het gat tussen vraag en aanbod enorm: de club wilde ongeveer 130.000 euro aan jaarsalaris betalen aan Bolt, die zelf op zo'n 2,6 miljoen euro rekende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Desondanks houdt eigenaar Mike Charlesworth een goed gevoel over aan de periode van Bolt bij Central Coast Mariners. 'Hoewel we niet tot overeenstemming konden komen over de voortzetting van Usain Bolt's voetbalreis met de Central Coast Mariners, zijn we zeer blij dat we hebben gewerkt met de Olympisch kampioen en wereldrecordhouder de afgelopen acht weken. Het was voor de Mariners een plezier om met Usain te werken, terwijl hij zijn verlangen volgde om een professionele voetballer te worden.'

In het verlengde van de reactie van Charlesworth op de clubsite doet Bolt zijn dankwoord. 'Ik wil graag de eigenaren, het bestuur, de staf, de spelers en de fans van de Central Coast Mariners bedanken. Dankzij hen voelde ik me hier welkom. Ik wens de club alle succes voor het seizoen dat voor ze ligt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.