Australiër Cavallo teleurgesteld na homofobe spreekkoren aan zijn adres

Reacties

Joshua Cavallo heeft zijn ongenoegen geuit nadat hij het slachtoffer werd van homofobe spreekkoren. De 22-jarige verdediger van Adelaide United kwam vorig jaar als eerste actieve mannelijke voetballer openlijk voor zijn homoseksualiteit uit.

Australiër Cavallo teleurgesteld na homofobe spreekkoren aan zijn adres
Melbourne Victory
Melbourne Victory
1 - 1
Adelaide United
Adelaide United

In de wedstrijd tegen Melbourne Victory kwam Cavallo in de 54ste minuut in het veld, waarna hij meteen onheus werd bejegend. 'Ik ga niet doen alsof ik alles van zaterdagavond niet heb gehoord of gezien', schreef Cavallo op sociale media. 'Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe teleurgesteld ik was toen ik het hoorde.'

Volgens Cavallo is het onacceptabel dat mensen zich zo naar een ander uiten. 'Dit valt niet te accepteren. Dit laat zien dat we als samenleving anno 2022 nog genoeg problemen hebben. Ik zal mezelf nooit excuseren voor de waarheid en helemaal niet voor de persoon die ik buiten het voetbal ben', rondde Cavallo af.

De A-League reageerde geschokt en zei een onderzoek in te stellen naar de spreekkoren. Via een statement zette de competitie de woorden kracht bij. 'Er is in het Australische voetbal geen plaats voor pesterijen, intimidatie of ander misbruik. We hanteren een zero tolerance-beleid voor zulk wangedrag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.