Australië stunt en bereikt voor tweede keer ooit achtste finale op WK

Reacties

Australië heeft voor een stunt gezorgd door zich te kwalificeren voor de achtste finales van het WK. The Socceroos begonnen met een nederlaag tegen Frankrijk, maar wonnen daarna van Tunesië en bleken woensdag ook te sterk voor Denemarken, dat onderaan eindigt in Groep D.

Australië stunt en bereikt voor tweede keer ooit achtste finale op WK
© Pro Shots
Australië
Australië
1 - 0
Denemarken
Denemarken

Voor Denemarken zat er niets anders op dan te winnen van Australië. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand was ook de bovenliggende partij, maar was in de afrondende fase niet creatief genoeg. Afgezien van een schot van Mathias Jensen, dat werd gekeerd door Mathew Ryan, bleef het Deense gevaar beperkt in de eerste helft.

Australië was eveneens niet daadkrachtig in de voorhoede, maar bleef door de discipline in de verdediging en het middenveld overeind. Voor Australië was een gelijkspel op voorhand een mooi resultaat. Alleen een overwinning van Tunesië op Frankrijk zou Australië dan uit de achtste finale houden en dat scenario werd op voorhand niet waarschijnlijk geacht.

Tunesië kwam wel op voorsprong tegen Frankrijk, maar voordat dat nieuws goed en wel was binnengedrongen scoorde Australië zelf. Mathew Leckie werd door Riley McGree weggestuurd van de eigen helft, stormde op het doel af, kapte Joakim Maehle uit en kwam tot scoren met een diagonaal schot.

Denemarken bracht Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard, Andreas Cornelius en Robert Skov binnen de lijnen om een blamage te voorkomen. Het moest nog tweemaal scoren om door te kunnen gaan. Denemarken dacht een penalty toegekend te krijgen na een overtreding op Dolberg, maar de spits stond buitenspel en daarmee was de spelsituatie ongeldig. Denemarken was vervolgens vrij onmachtig en Australië plaatste zich voor de tweede keer ooit voor de achtste finale van het WK. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.