Aubameyang glundert: 'Waanzin om Lewandowski te verslaan'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang kroonde zich dankzij twee treffers tegen Werder Bremen zaterdagmiddag tot topscorer van de Bundesliga. De Borussia Dortmund-spits kan het zelf nauwelijks bevatten.

Aubameyang glundert: 'Waanzin om Lewandowski te verslaan'

Met een schitterende volley en een strafschop in de slotfase bracht Aubameyang zijn doelpuntentotaal in de Bundesliga naar 31, één meer dan concurrent Robert Lewandowski. 'Lewandowsk is wat mij betreft de beste spits ter wereld. Om hem te verslaan in het topscorersklassement is waanzin!', jubelde de Gabonees achteraf tegen Bild.

Aubameyang is met zijn 31 doelpunten tevens de meest scorende Dortmund-spits in één seizoen sinds Lothar Emmerich in 1966 (!). Het zou wel eens het laatste seizoen van de watervlugge aanvaller kunnen zijn in dienst van BVB. De finale om de DFB-Pokal op 27 mei tegen Eintracht Frankfurt zou in dat geval zijn laatste wedstrijd voor Dortmund betekenen.

De 27-jarige Aubameyang wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar China, terwijl ook Paris Saint-Germain en meerdere Engelse clubs naar zijn diensten hengelen. 'In de week na de bekerfinale ga ik een beslissing maken', benadrukte de spits, maar zijn tranen na het duel van zaterdagmiddag waren veelzeggend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.